اولین نشست هم اندیشی با اصحاب معادن

فرصت ثبت نام پایان یافته است

موضوع نشست: اشتراک گذاری تجارب موفق معادن در مسیر تحول دیجیتال 

در روز دوشنبه، ۲۳ دی ماه مرکزنوآوری معادن و صنایع معدنی ایران؛ ایمینو با همکاری شرکت فناوری اطلاعات اتودنشستی با موضوع اشتراک‌گذاری تجارب موفق معادن در مسیر تحول دیجیتال برگزار کرد.این نشست با حضور مدیران عامل اتود و ایمینو، معاونت برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو و نمایندگان و مدیران مسئول در شرکت آلومینای ایران، هولدینگ صنعتی ومعدنی زرین، شرکت شتاب‌دهنده‌ی تواناتک، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو)و فناپ آغاز شد.

در این نشست حاضرین حول سه محوراصلی به گفتگو و تبادل اندیشه و تجارب پرداختتند:

  •  تحلیل مسأله و چالش‌های موجود درمعادن و راهکارهای موفق ثبت شده
  • بازنگری نقاط بهبود کشف نشده و تعریف شاخص‌های بهبود
  • شبکه  سازی و انتقال دانش و ظرفیت‌های متقابل

هوشمندسازی و توسعه‌ی معادن، همگام شدن صنعت و معدن ایران با انقلاب صنعتی چهارم I4، موانع و چالش‌های تهیه و تولیددر مسیر تحول دیجیتال و تعیین و تشخیص شاخص‌های کلیدی عملکرد KPI در تحول دیجیتال صنایع و معادن ازجمله اصلی‌ترین موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.

در حال حاضر کشور ایران در مباحث و نوآوری‌های مربوط به حوزه‌ی فناوری اطلاعات مطابق با جدیدترین یافته‌هاو پژوهش‌های علمی پیش می‌رود و قادر به استفاده از دانش فناوری اطلاعات برای کارآفرینی، توسعه‌ی کسب‌وکارها، راهبری کسب‌وکار و افزایش سودآوری و بهره‌وری به خصوص در صنعت معدن و فلزات است. اما در حوزه‌ی صنایع و معادن می‌توان شکاف و فاصله‌ی معناداری میان دانش فناوری در این حوزه با به‌کارگیری آن شاهد بود. نمایندگان صنایع در این نشست از فاصله‌ی میان دانش فناوری اطلاعات و دستاوردهای تحول دیجیتال در صنعت معدن و فلزات و به کارگیری آن در صنایع و معادن ایران صحبت کردند و چالش‌های مهمی مطرح شد. شرکت فناوری اطلاعات اتود و مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران درباره‌ی اهمیت ایجاد یک ارتباط موثر با مدیران صنایع و معادن و آشنایی آنان باتأثیرات به‌کارگیری فناوری‌های جدید در این صنعت صحبت کردند و راهکارهایی ارائه دادند. در مقابل، نمایندگان بخش تهیه و تولید مواد معدنی ایران عدم توازنی منطقی میان هزینه‌های بخش فناوری باسودآوری و بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی در مسیر تحول دیجیتال را نقد کردند. یکیدیگر از چالش‌های موجود در صنعت تهیه و تولید مواد معدنی، کمبود داده‌های دقیق وساخت‌یافته در حوزه‌ی تعمیر و نگهداری است، درباره‌ی این چالش مهم در این نشست صحبت شد و راهکارهایی برای رفع آن از سوی شرکت‌های شتاب‌دهنده و شرکت فناوری اطلاعات اتود ارائه گردید.

در این نشست موفقیت‌های صنایع و معادن به ویژه هولدینگ زرین، در مسیر تحول دیجیتال توسط نمایندگان این هولدینگ مرور شد و به اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت معدن و فلزات ایران اشاره گردید.

انقلاب صنعتی چهارم یاصنعت ۴٫۰ (I4) به تغییرات سریع فناوری، صنایع والگوهای اجتماعی و عملیاتی که در طی قرن ۲۱ به منظور افزایش اتصال‌های متقابل واتوماسیون هوشمند فراگیر شده‌است، اشاره دارد.این لغت برای اولین بار توسط بنیان‌گذار و مدیراجرایی مجمع جهانی اقتصاد، کلاوس شواب استفاده شد. او ادعا کرد تغییراتی که شاهدش هستیم فراتر از پیشرفت‌هایی در زمینه‌ی بهینه‌سازی است و تحولی را در سرمایه‌داری صنعتی نشان می‌دهد. بخشی از این تغییرات صنعتی حاصل به‌کارگیری فناوری‌هایی مانندهوش مصنوعی، ویرایش ژن تا رباتیک پیشرفته است. این فناوری‌ها مرز بین دنیای فیزیکی،دیجیتال و بیولوژیکی را از بین می‌برد.

در همین دوران، تغییراتی بنیادی در زمینه‌ی چگونگی تولید و عملکرد زنجیر‌ه‌ی عرضه از طریق اتوماسیون فرآیندهای تولید سنتی و روش‌های صنعتی، استفاده از فناوری‌های مدرن هوشمند، ارتباطات گسترده ماشین به ماشین و اینترنت اشیا رخ داده‌است. این یکپارچه‌سازی، اتوماسیون را افزایش داده، ارتباطات و خودنظاری را بهبود داده و استفاده از ماشین‌های هوشمندی که بتوانند مسائل را بدون دخالت انسان تحلیل و شناسایی کنند را تسهیل کرده‌است.

در نشست «اشتراک گذاری تجارب موفق معادن در مسیر تحول دیجیتال»  انقلاب صنعتی چهارم و نسبت پیشرفت و فناوری‌های معادن و صنایع ایران با این انقلاب به صورت مفصل مورد بحث و بررسی انجام گرفت. در نقد رویکرد برخی از معادن و صنایع به عدم آگاهی یا تعصب بر پایبندی بر فرآیند‌های سنتی صحبت شد و راهکارهایی مؤثر در جهت ایجاد آگاهی و به کارگیری رویکرد انقلاب صنعتی چهارم I4  در صنایع و معادن ایران ارائه شد. یکی از مهم‌ترین راهکارها و پیشنهادهای ارائه شده در راستای همسوسازی معادن و صنایع با انقلاب صنعتی چهارم I4، ایجاد تعریفی مشخص از نیازهای صنعت یا معدن و سپس تعریف پروژه‌ها و بخش‌بندی پروژه‌ها به وظایف و مسئولیت‌های مشخص و ایجاد گام‌های کوچک و تأثیرگذار برای انجام پروژه است چراکه به طور معمول صحبت از I4 برای صنایع و معادن، انجام پروژه‌های سنگین و عظیم و تغییرات آنی و بزرگ تعریف می‌شود و نگاهی واقع‌گرایانه به I4 و تبدیل آن به پروژه‌های کوچک وگام‌های عملی سبب تسریع و تسهیل هم‌گام شدن صنایع و معادن با I4 می‌شود.

ایمینو در این نشست، حمایت خود را از شرکت‌های دانش‌بنیان و تکنولوژی محور در راستای پیاده‌سازی تحول دیجیتال در صنایع و معادن ایران اعلام نمود و این حمایت را منوط به ایجاد ارتباطی مؤثر و کارآمد دانست و روند کاری خودرا برای حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان شرح داد.

یکی از مشکلات عمده در اجرا و پیاده‌سازی تحول دیجیتال در صنایع و معادن عدم داشتن یک معنای مشترک از واژه‌ی «تحول دیجیتال» میان صنایع و معادن با شرکت‌های فناوری اطلاعات است. گاه مفاهیمی چون «بهبود»،«هوشمندسازی» و «تحول دیحیتال» هم معنا تفسیر می‌شوند در صورتیکه هرکدام دارای مفاهیم و کاربردهای منحصر به خود است و هوشمندی شرکت‌های فناوری اطلاعات در نخستین گام، رسیدن به معنایی مشترک از مفاهیم بنیادین عصر تکنولوژی با صنایع و معادن است.

همانطور که می‌دانید، معادن ایران در نوع و اندازه متعددند. معادن کوچک برای تحول دیجیتال به راهکارهایی متفاوت از معادن متوسط یابزرگ احتیاج دارند. داده‌یابی در معادن روباز بسیار متفاوت از داده‌یابی در معادن زیرزمینی است و نیز کنترل صنعتی و استفاده از سنسورهای هوشمند براساس نوع معدن واندازه‌ی آن متغیر است. در این نشست، درباره‌ی تفاوت‌های معادن و استفاده ازفناوری متناسب با ویژگی هر معدن صحبت شد و ضرورت در نظر گرفتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر کدام از معادن برای تحول دیجیتال توسط حاضرین در جلسه شرح داده شد.  

در پایان، با جمع‌بندی مطالب ارزشمند گفته شده توسط حاضرین،به اهمیت ادامه‌ی این نشست‌ها برای هم‌افزایی و برداشتن گام‌هایی مؤثر در جهت هوشمندسازی و تحول دیجیتال در صنایع و معادن ایران اشاره شد. 




تاریخ و زمان
۱۴۰۲/۱۰/۲۳ ۰۸:۳۰:۰۰
۰۸:۳۰ ۱۱:۳۰ (Asia/Tehran)
مکان

ETUDit

--ETUDit--
info@etudit.com
مشاهده نقشه
سازمان‌دهنده

ETUDit

info@etudit.com
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی